Wednesday, 22 April 2009

Kelebihan menjadi agen affiliate!

Memang ramai yang jana duit dari internet paling kurang rm100 sehari dan bagaimana mereka lakukannya.

Pelbagai bukti yang saya telah baca dan banyak testimoni yang dipamerkan.Hampir 70% duit yang diterima rakan-rakan biz online ini ialah dari menjadi agen affiliate.

Apakah Affiliate?

Affiliate ialah menjadi agen kepada sesuatu produk atau barang tidak kiralah produk digital(ebook/software) ataupun produk fizikal(susu kambing dsb)

Sekiranya anda referkan seorang prospek ke laman webjualan tersebut dan prospek itu membeli,anda akan mendapat komisyen serendah %5(selalunya fizikal produk) hinggalah setinggi %75(digital produk)

bagaimana proses ini berlaku?

a-prospek klik link affiliate anda

b-prospek akan dibawa ke laman web produk affiliate yang anda daftar

c-prospek membeli produk tersebut

d-sistem produk affiliate yang anda daftar rekod dan update sistem komisen yang diterima

Jadi saya tak perlu menyinpan produk,membeli produk atau habiskan beratus-ratus ringgit sebagai modal untuk jana duit online?

Ya anda tidak perlukan produk anda sendiri.Cuma ikut langkah-langkah mudah yang selalunya disarankan oleh pakar-pakar biz online.

Anda boleh daftar program affiliate secara percuma mengikut pasaran yang anda ingin sasarkan.

Program affiliate dari luar negara(bayaran diterima dari paypal/cheque)
Program affiliate dari Malaysia(cash transfer/cheaque dan sebagainya)

Untuk permulaan anda boleh daftarkan mana mana program affiliate di malaysia ini.
Kemudian saya akan list kan program-program affiliate yang terbaru dari malaysia.

Buit duit online perlu wang atau tidak?

Soalan yang sering anda fikirkan sebelum melakukan sesuatu biz.
Setiap perniagaan memerlukan wang sebagai modal.Cthnya membeli stok barangan jualan ,sewa kedai, gaji pekerja dan sebagainya.

Berita baik utk anda sekiranya anda ingin terlibat dalam proses menjana duit online ni, modal yang diperlukan utk menjalankan perniagaan amatlah sedikit sahaja atau hampir kosong.

Bagaimana saya nak buat duit tanpa modal? Kalau ya berapa ramai dah berjaya?

Jadi sebelum memulakan biz online ni anda kena lakukan beberapa perkara ini dahulu.

1-Tentukan sumber pendapatan online-agen affiliate/adsense/PPL/mlm
2-Tentukan medium penerimaan duit(bank transfer/paypal/cheque)-maybank dsb
3-Tentukan masa untuk anda luangkan bagi jalankan bisnes online-1-3 jam sehari

Pilihan yang saya lakukan ialah menjadi agen affiliate utk janakan wang online!
Sila baca kelebihan menjadi sistem affiliate.

Info wang online tujuan dan objektif!

hi semua,
tujuan blog ini dihasilkan untuk berkongsi rahsia-rahsia jana wang online sama ada dengan modal atau pun tidak.

sudi sudi bookmark blog ini untuk berkongsi ilmu sumber-sumber pendapatan online yang mudah terutamanya bagi yang baru-baru ingin ceburkan diri mendapatkan duit tambahan.

bagi yang baru baru nak berjinak-jinak dalam dunia biz online,kenalah ada blog atau site untuk jana wang dari pelbagai sumber.

kategori terbahagi kepada dua
1-Jana duit dengan modal
2-Jana duit tanpa modal

bagi yang belum ada idea bagaimana nak gunakan medium blog utk dapat duit..
boleh teruskan mengikuti blog ini.